Xi'an Naturetech co, Ltd
call us on: +86-29-63652300
Dom > Novosti > Sadržaj

Kakva je razlika između Fulvic Acid i Humic Acid? Koje je bolje?

Xi'an Naturetech co, Ltd | Updated: Jul 12, 2018


Huminska kiselina je podeljena na smeđu humenu kiselinu, žutu humenu kiselinu i tako dalje. Huminska kiselina je ostaci biljaka i životinja, uglavnom su ostaci biljaka i kroz razgradnju i transformaciju mikroorganizama, niz promjena i geohemija, fizička proces nagomilane makromolekularne organske mešavine slabe kiseline, prema različitoj rastvorljivosti u različitim rastvaračima i bojama, može se podeliti na fulvičnu kiselinu, braon rot, crnu rotaciju kiseline i zelenu četku rotacije.

image.png

Karakteriše ih:

Fulvinska kiselina : visoko kiselina i ima dobar efekat složenosti na jonima metala.

Crna fulvic kiselina polako se kreće u biljnom tijelu, polako stimuliše i lako se apsorbuje površinom biljke, promovišući rast korena.

Smeđa fulvic kiselina : sadrži sredstvo za sadržinu aktivne grupe kiseonika, polako se kreće u telu bilja, stimulacioni medijum.

Huminska kiselina široko se nalazi u zemljištu, tresetu, lignitima, ugljenom vremenu, moru, jezeru i močvari. Ukupna količina huminske kiseline u tlu je najveća, ali prosječni sadržaj je manji od 1%. Ukupna količina slane vode je takođe prilično velika, ali je koncentracija niža, što je nemoguće razviti kao resurs. Najuportalniji izvori huminske kiseline za eksploataciju su neki geotermalni ugalj, poput treseta, lignita i ugljenog uglja čiji sadržaj huminske kiseline dostigne 10-60%.

image.png


Kalijum kalijevih kiselina je efikasna i makromolekularna organska jedinjenja, minimalna molekulska masa huminske kiseline, reaktivni rastvorljivi u vodi najviši nivoi, interakcija između funkcionalnih grupa, odražavajući raznolikost specifičnih fizičkih i hemijskih osobina, nakon ulaska u životinje i biljke telo, može da igra različite fiziološke funkcije, inhibira ili aktivira enzime i ulogu u metabolizmu biljnih i životinjskih organizama, odražava očiglednu stimulaciju, regulacijom endokrinog hormona igra ulogu lečenja i poboljšava imunološku funkciju tijela.


Fulvinska kiselina ima opšte karakteristike humane kiseline, i to:

Jedna je činjenica da je njegova molekulska težina mala i lako se apsorbuje i koristi od organizama.

Drugo, ima više funkcionalnih grupa nego normalna humana kiselina, koja ima veću fiziološku aktivnost i jaču sposobnost kompleksiranja metalnih jona.

Treće, huminska kiselina može biti direktno rastvorljiva u vodi, vodeni rastvor ovih soli postaje osnovni, a žuta huminska kiselina može biti direktno rastvorljiva u vodi, a njen vodeni rastvor postaje kisel.


Glavne funkcije:

Aplikacija Fulvic kiseline u poljoprivredi do sadašnjeg domaćeg izvora potencijalne tehnologije u svijetu uglavnom usvaja fulvic kiselinu i proizvod biološke fermentacije kombinacije nove tehnologije, au proizvodnom procesu, primjenom tehnologije fermentacije složenih bakterija i ekstrakcije fulvic kiselina u kombinaciji sa tehnologijom, ovo će učiniti fulvic kiselinu koja se koristi u poljoprivredi pokazuje snažnu vitalnost.

Sadašnja domaća proizvodnja ZengChanSu uglavnom se fokusirala na primjenu i efikasnu biljnu ljekovitost đubriva, organsko tečno đubrivo i auxin biljke, itd., Tehnički sadržaj je nizak, hitno je potrebno poboljšati primjenu fulvic kiseline visokih i novih tehnologija u poljoprivredi.

Istraživanja pokazuju da fulvična kiselina u ulozi poljoprivrede, glavno poboljšanje tla, poboljšava efekat đubriva, stimulira rast biljaka, povećava otpor biljke, poboljšava kvalitet biljaka, razmatra se konkretni konkretni konkretni domaci tipični kontrolni efekti;

1. Poboljšati strukturu grupe tla, osloboditi zemljište, poboljšati sposobnost očuvanja đubriva u tlu, prilagoditi pH vrednost, smanjiti sadržaj teških metala u tlu i smanjiti štetu soli jona semenama i sadnicama. 2. Fiksiranje nitrogena, uklanjanje fosfora i aktivirani kalijum. Konkretno, sinergijski efekat kalijskog đubriva je naročito očigledan, koji može povećati korenje i sadnju, otporati na teške strume, odupreti bolesti i poboljšati kvalitet usjeva.

3. Ojačati adheziju i brzu apsorpciju biljnih korenja, naročito zbog fizioloških bolesti uzrokovanih nedostatkom elemenata u tragovima.

image.png

Kalijum humat je vrsta aromatičnog hidroksi karboksilata sa visokom molekularnom imhomogenosti.

Izgled: čvrsta supstanca praška, rastvorljiva u vodi, alkalna, koja sadrži hidroksil, karboksilat i druge aktivne gene.

Glavne specifikacije:

Preduzeće, koje se od biljke zahteva od azota, fosfora, kalijuma i drugih elemenata, može biti multifunkcionalno efikasno složeno đubrivo, primenjeno za poboljšanje tla i stimulaciju proizvodnje biljke, a blago - ima određenog efekta. Industrija: agensi za obradu bušotine, sredstva za razmenu jona, sredstva za tretman otpadnih voda, adsorbent teških metala itd.

Glavne funkcije huminske kiseline:

A. Korišćenje humane kiseline može se previše zamijeniti slanim, alkalnim zemljištem, zemljanim zrnom vrlo fragmentiranog, sa lošim strukturnim svojstvima zemljišta, promovisati stvaranje agregata zemljišta, učiniti ih u dobrom stanju, tako da rast i razvoj biljaka dobri uslovi.

B. Primena humane kiseline može olabaviti kultivisano zemljište, uništiti akumulaciju soli, smanjiti sadržaj soli u površinskom zemljištu, igrati ulogu solne izolacije, podići stopu sadnje, smanjiti slabe sadnice i mrtve sadnice, i učiniti biljke rastućim zdravo.

C. Huminska kiselina ima visoku količinu transformacije kationa, više od 10 puta veća od normalnog tla. Prilikom nanošenja na zemlju, značajan je porast adsorpcionog kapaciteta tla za anjon i smanjen je sadržaj površinske soli.

D. Soline zemljište posebno visokog alkalnog zemljišta PH vrijednost (9,0 ili više), direktno šteti rast usjeva, pa čak i uzrokuje smrt, PH je prevelika, ali također utiče na zemlju fosfor, gvožđe, mangan, bor, cink i drugi hranjivi sastojci su efikasni . Kiselina i humna kiselina pH vrijednost 6,8, može neutralizirati alkalne, smanjiti alkalnu štetnost zemljišta i biljaka, niskog prinosa poboljšati alkalni salin, stvarati dobre uslove zemljišta za rast sadnog bilja.

image.png

Sažetak:

1. humana kiselina u poljoprivredi "velikih pet" (poboljšati tlo, povećati đubrivo, stimulisati rast, poboljšati umjetnost i poboljšati kvalitet) vodila je primjenu i napredak huminske kiseline u poljoprivredi.

2. Fulvinska kiselina je vrsta proizvoda od humane kiseline sa širokim spektrom primene i visokim ekonomskim prednostima. Sada se koristi u sredstvima za biljni rast, antistres agensima, fluidnim đubrivima i lekovima. Farmaceutski, kozmetički i drugi aspekti i dalje imaju veliko tržište i konkurentsku prednost.

3. Funkcija "četvorastog agenta" žute rotme kiseline u poljoprivredi (sredstvo za zaštitu od suše, regulator rasta, sinergist sporijeg otpuštanja pesticida i agens za kompleksiranje hemijskih elemenata) je klasičan, i to je jedinstveni agens za otpornost na sušu.


Contact Us

Dodaj: C1008 Xinyidai International, 7 Xixie ceste, Xi'an Kina 710065

Tel: 86-29-63652300

E-mail: info@agronaturetech.com

Web: www.agronaturetech.com

© Xi'an Naturetech co, Ltd