Xi'an Naturetech co, Ltd
call us on: +86-29-63652300
Dom > Novosti > Sadržaj

Recite priči o humani kiselini

Xi'an Naturetech co, Ltd | Updated: May 02, 2018

1. Prvi izvor huminske kiseline "usredsređen na harmoniju zemljišta i đubriva"

1) Poreklo priče: otkriti humu kiselinu u tlu.

Znanje tjelesne huminske kiseline datira do 258 godina. U to doba ljudi u zemlji nisu razumjeli "crnu stvar", uvek su mislili da se "duh" ponaša čudno. Kasnije su ga naučnici zemljišta nazvali "tamnom materijom". Tek 1761. godine prva knjiga o poljoprivrednoj hemiji, "principi poljoprivredne hemije" (Wallace Wallerius), prvi put je pronašla ime "humus". Godine 1786. nemački Achard je prvi koji je izvadio kiselinu iz tresetnog rastvora, a zatim precipitirao humu kiselinu (poljoprivredni hemičari su počeli da "biljku"). Kasnije, 1797. i 1807. godine, Vauquelin i Thomson Thomson iz Njemačke su izvadili humanu kiselinu iz razloženih ostataka biljke i zemljišta koristeći lugu. Posle 47 godina, konačno je formiran proces evolucije "crnih stvari, tamne materije, humusa i humke kiseline". Najsvjetnija "tamna materija" u zemljištu je huminska kiselina.


2) Razvoj priče: naučno razumevanje humne kiseline tla.

Humana upotreba huminske kiseline datira pre 210 godina. Godine 1809, nemački agronist Albrecht Daniel Thae (1752-1828) predložio je "teoriju ishrane zemljišta humusa". Smatrao je da plodnost zemljišta zavisi od sadržaja humusa (humana kiselina jezgra), a humus je jedini biljni nutrijenat u tlu, a minerali mogu samo indirektno ubrzati apsorpciju humusa. Ljudska upotreba humane kiseline za vođenje ove teorije poljoprivredne proizvodnje "prirodnog ulaganja, prirodnog izduženja", formiranja "načina poljoprivredne proizvodnje" fertiliteta "fertiliteta zemljišta", otvara preludijum ljudske upotrebe humane kiseline zemljišta. Tek 1840. godine nemački hemičar Liebig (Justus von Liebig, 1803-1873) izneo je "teoriju biljne mineralne ishrane", odbacio je "teoriju hranjivosti zemljišta u tlu", u praksi je industrija hemijske đubriva rapidno rasla i takođe je promijenila korišćenje načina poljoprivredne proizvodnje humane kiseline.


3) Praksa priče: industrijska upotreba huminske kiseline.

Humijska kiselina razvijena je u Kini industrijalizacijom ljudske skale. Državno veće je 1974. godine izdalo "nacionalno pitanje [1974] 110", odnosno "izveštaj o aktivnom testu, promociji i razvoju humane kiseline đubriva" od strane ministarstva vatre i poljoprivrede. Državno veće je 1979. godine izdalo dokument "guofa [1979] 200", odnosno izveštaj Državne ekonomske komisije o jačanju sveobuhvatne upotrebe huminske kiseline. Dva dokumenta otvorila su put za veliki razvoj i korištenje huminske kiseline. Među njima, "pet važnih funkcija" humane kiseline u poljoprivrednoj primjeni privukle su pažnju širom svijeta i još uvijek igraju ulogu osnove. Već skoro 30 godina, pod vođstvom udruženja industrije kukuruza humane kiseline, industrija koja se bavi teorijom, tehnologijom i istraživanjem proizvoda vezanim za humana kiselina, već je formirala proizvodni sistem zelene humke kiseline, sistem zelenih pesticida, zelene derivate sistem, u potpunosti sposoban za izvor, uslovno garantuje sigurnost hrane u proizvodnji. Naročito u posljednjih 10 godina, svijest sve više i više studija o ulozi huminske kiseline, postoji trend rasta broja, broj kineske humke kiseline, ukupna navedena frekvencija istraživanja literature su najviše na svijetu, ispred Sjedinjenih Država , Njemačke i drugih zemalja. Ovo ne samo da odražava razvoj i napredak istraživanja nauke o huminskoj kiselini u svijetu u proteklih 10 godina, ali i dokazuje da Kina vodi svet u razvoju istraživanja humane kiseline. U ovom trenutku, kako bi se ojačala izgradnja trajnih osnovnih poljoprivrednih površina i poboljšala kvalitet obradivog zemljišta, pustiti huminu kiselinu u potpunosti očuvati zemlju kao "gospodar" zemlje.


2. Zaključak

Izgradnja "zajednice zajedničke sudbine" ne može se odvojiti od poljoprivrede, a "temelj harmonije zemlje i đubriva" je kamen temeljac. U novoj eri treba aktivno reagirati na poziv generalnog sekretara Xi JinPinga i izgraditi novi odnos "harmonije tla i đubriva" sa "dva centra" huminske kiseline. U proleće su cvijeće sveže, med je mirisna, pusti da su strijele plodovi nove ere, čekati i videti.Contact Us

Dodaj: C1008 Xinyidai International, 7 Xixie ceste, Xi'an Kina 710065

Tel: 86-29-63652300

E-mail: info@agronaturetech.com

Web: www.agronaturetech.com

© Xi'an Naturetech co, Ltd