Xi'an Naturetech co, Ltd
call us on: +86-29-63652300
Dom > Novosti > Sadržaj

Analiza sadržaja kalijuma Humate

Xi'an Naturetech co, Ltd | Updated: Oct 18, 2017

U analitičkoj hemiji u natrijum-hidroksidu i kalijum-hidroksidu se često koriste zamenljivo. Ali neke od aplikacija, ne mogu se menjati. Kao generator vodonika, specifičan sa kalijum hidroksidom. Medicinski natrijum kreč, naznačen natrijum hidroksidom. Natrijum hidroksid higroskopski od kalijum hidroksida je jak, tako da se kalijum hidroksid najčešće koristi u hemijskoj analizi. Na isti način ako ga koristite kao sušenik sa natrijum hidroksidom. Na primer, ako kažete taj medicinski natrijum kreč, naznačen natrijum hidroksidom. Ali dva od natrijum hidroksida do jeftinije cijene, kada može zamijeniti natrijum hidroksid.

Oba su veoma korozivna i ne smeju biti u kontaktu sa metalnim kontejnerima, a trebalo bi da budu zapečaćeni i očuvani. Ne postoji razlika između njih.

Fizičke osobine natrijum hidroksida:

Pojedinačni proizvod je bezbojni prozirni kristal, relativna gustina 2.130, tačka topljenja je 318.4 ℃. Tačka ključanja 1390 ℃. Tržište kavstičnog soda je čvrsta i tečna dva: čista bela čvrsta kavstična soda, blokovi, lim, šipka, granularni, vrlo krhki. Čista tečnost kaustična soda je bezbojna providna tečnost. Čvrsta kavstična soda ima jaku higroskopnost. Rastvorljiv je u vodi, i kada se rastvara, veoma je alkalna i ima osećaj mastne. Rastvorljiv u etanolu i glicerinu; Nije rastvorljiv u acetonu i etru. Veoma je korozivan i ima korozivni efekat na vlakna, kožu, staklo i keramiku. Reakcija disformacije sa hlorom, bromom, jodom i drugim halogenima; Sol i voda se formiraju od neutralizacije kiselina.

Fizičke osobine kalijum hidroksida:

Bijeli rombični kristal, industrijski proizvodi su bijeli ili svetlosiv bloka ili u obliku kugle. Relativna gustina 2,044 (20 ℃), tačka topljenja je 360,4 ℃. Tačka ključanja 1320 ~ 1324 ℃. Rastvorljivo u vodi, rastvoreno kada se oslobodi veliki broj toplote rastvora, jaka apsorpcija vode, može apsorbirati vlagu u vazduhu i rastvoriti, i postepeno apsorbovati ugljen-dioksid u kalijum. Rastvorljiv u etanolu, slabo rastvorljiv u etru. Snažna alkalna i korozivna svojstva su slična onima od kavstičnog soda.

Analiza sadržaja: tačni navedeni uzorak je oko 1,5 g, rastvorljiv u 40 ml nove vode za hlađenje i hlađenje, hladno na 15 ° C, sa fenolftaleinskim testnim rastvorom (TS-167) nekoliko kapi, sa 1 mol / L titracijom kiseline. Kada ružičasti nestane, zabeležite količinu konzumirane kiseline, dodajte rastvor za testiranje metil narandže (TS -148) i nastavite titiranje sve dok roza nije konstantna. Snimite ukupnu količinu kiselina potrebne za titraciju. Svaka Ml od 1 mol / L sumporne kiseline je ekvivalentna 56.11 mg ukupne alkalnosti (KOH).


Contact Us

Dodaj: C1008 Xinyidai International, 7 Xixie ceste, Xi'an Kina 710065

Tel: 86-29-63652300

E-mail: info@agronaturetech.com

Web: www.agronaturetech.com

© Xi'an Naturetech co, Ltd