Xi'an Naturetech co, Ltd
call us on: +86-29-63652300
Dom > Novosti > Sadržaj

Tečnost ima određeni volumen

Xi'an Naturetech co, Ltd | Updated: Oct 18, 2017

Tečnost je jedna od tri glavne fizičke forme. Ona nema definisan oblik i često ga utiče na kontejner. Ali njen volumen je konstantan pod pritiskom i temperaturnim invariantom. Pored toga, pritisak na tečnost na strani kontejnera se razlikuje od pritiska drugih država. Ovaj pritisak se šalje u svim pravcima, a ne smanjuje se i povećava sa dubinom (što je dubina vode, to je veći pritisak vode).

Karakteristike: bez određenog oblika, tečnosti i često pogodnog za kontejner. Oblik kontejnera, tečnosti, oblik tečnosti. Ima određenu zapreminu, a zapremina tečnosti je konstantna pod pritiskom i temperaturnim invariantom. Teško je komprimovati u manju jačinu zvuka

Odnos sa temperaturom pritiska

Zapremina tečnosti je konstantna pod pritiskom i temperaturnim invariantom. Osim toga, tečnost vrši pritisak na strane kontejnera, kao i druga fizička stanja. Ovaj pritisak se šalje u svim pravcima, a ne smanjuje se i povećava sa dubinom (što je dubina vode, to je veći pritisak vode).

Povećanje temperature ili smanjeni pritisak može generalno upariti tečnost i postati gas, kao što je voda za zagrijavanje vodene pare. Pritisak ili hlađenje može generalno učvrstiti tečnost i postati čvrsta, kao što je smanjenje vode u led. Međutim, sam pritisak ne gasi sve gasove, kao što su kiseonik, vodonik i helijum.

Tekuća i čvrsta, tečna i izotropna svojstva (fizička svojstva na različitim pravcima), to jest zato što objekti od čvrstog do tečnog, usled porasta temperature čine atomsko ili molekularno kretanje i više ne mogu zadržati prvobitnu fiksnu poziciju, pa se generiše tok. Ali u ovom trenutku atrakcija između molekula ili atoma je veća, tako da se ne raspršuju, tako da tečnost i dalje ima određeni volumen.

Zapravo, mnogi mali regioni tečnog enterijera i dalje imaju strukturu sličnog kristala - "kristalografski region". Likvidnost je "klasna zona" koja se može premeštati jedna od druge u drugu. Mi pravimo metaforu, na asfaltu sa "saobraćaja", svaki automobil ima fiksnu poziciju čovek koji je u "zoni", a relativni pokret između automobila i automobila stvara protok čitavog tima.

Tečnost se razlikuje od gasa, ima određeni volumen. Tečna tečnost se razlikuje od čvrstog stanja. To je tečnost i stoga nema fiksiran oblik. Pored tečnog kristala, i tečne i amorfne čvrste materije su izotropne, koje su glavne makroskopske osobine tečnosti.


Contact Us

Dodaj: C1008 Xinyidai International, 7 Xixie ceste, Xi'an Kina 710065

Tel: 86-29-63652300

E-mail: info@agronaturetech.com

Web: www.agronaturetech.com

© Xi'an Naturetech co, Ltd