Xi'an Naturetech co, Ltd
call us on: +86-29-63652300
Dom > Novosti > Sadržaj

Tečna tečnost

Xi'an Naturetech co, Ltd | Updated: Sep 20, 2017

Tečnost je jedna od tri glavne fizičke forme. Ona nema definisan oblik i često ga utiče na kontejner. Ali njen volumen je konstantan pod pritiskom i temperaturnim invariantom. Pored toga, pritisak na tečnost na strani kontejnera se razlikuje od pritiska drugih država. Ovaj pritisak se šalje u svim pravcima, a ne smanjuje se i povećava sa dubinom (što je dublje voda, veći pritisak vode);

Odnos sa temperaturom pritiska

Zapremina tečnosti je konstantna pod pritiskom i temperaturnim invariantom. Osim toga, tečnost vrši pritisak na strane kontejnera, kao i druga fizička stanja. Ovaj pritisak se šalje u svim pravcima, a ne smanjuje se i povećava sa dubinom (što je dubina vode, to je veći pritisak vode).

Povećanje temperature ili smanjeni pritisak može generalno upariti tečnost i postati gas, kao što je voda za zagrijavanje vodene pare. Pritisak ili hlađenje može generalno učvrstiti tečnost i postati čvrsta, kao što je smanjenje vode u led. Međutim, sam pritisak ne gasi sve gasove, kao što su kiseonik, vodonik i helijum.

Tečnost i pritisak vazduha

Kada je pritisak P kada je pritisak P:

P = rho GH

Rho je gustina tečnosti.

G = gravitacija

H = središnja tačka na površinu tečnosti

Tečnost je tečna, i ona je u nekom obliku u tom obliku. Kada je Van der Waals od tečnih molekula prekinut, objekt se pretvara u gasno stanje; Kada se smanjuje toplota između molekula tečnosti, mogu se formirati hemijske veze između molekula, a hemijske veze postanu čvrste kada dominiraju molekuli.

1. Tečno stanje materije. Oblik materijala koji može proći, deformirati i lagano komprimirati.

2. Kada je tečnost, glavna sila između molekula je van der Waals sila.

Van der Waalsove sile su uzrokovane dipolama intermolekularnog polariteta. Dakle, za razliku od veza koje imaju fiksni ugao, van der Waals sila ima samo opšti pravac. Zbog toga tečnosti tečnosti i čvrstih materija ne mogu.

Tekuća i čvrsta, tečna i izotropna svojstva (fizička svojstva na različitim pravcima), to jest zato što objekti od čvrstog do tečnog, usled porasta temperature čine atomsko ili molekularno kretanje i više ne mogu zadržati prvobitnu fiksnu poziciju, pa se generiše tok. Ali u ovom trenutku atrakcija između molekula ili atoma je veća, tako da se ne raspršuju, tako da tečnost i dalje ima određeni volumen.

Zapravo, mnogi mali regioni tečnog enterijera i dalje imaju strukturu sličnog kristala - "kristalografski region". Likvidnost je "klasna zona" koja se može premeštati jedna od druge u drugu. Mi pravimo metaforu, na asfaltu sa "saobraćaja", svaki automobil ima fiksnu poziciju čovek koji je u "zoni", a relativni pokret između automobila i automobila stvara protok čitavog tima.

Tečnost se razlikuje od gasa, ima određeni volumen. Tečna tečnost se razlikuje od čvrstog stanja. To je tečnost i stoga nema fiksiran oblik. Pored tečnog kristala, i tečne i amorfne čvrste materije su izotropne, koje su glavne makroskopske osobine tečnosti.


Contact Us

Dodaj: C1008 Xinyidai International, 7 Xixie ceste, Xi'an Kina 710065

Tel: 86-29-63652300

E-mail: info@agronaturetech.com

Web: www.agronaturetech.com

Copyright © Xi'an Naturetech co, Ltd