Xi'an Naturetech co, Ltd
call us on: +86-29-63652300
Dom > Novosti > Sadržaj

Humijska kiselina Formiranje strukture

Xi'an Naturetech co, Ltd | Updated: Oct 27, 2017

Glavna upotreba proizvoda humke kiseline u poljoprivredi

1, može promovisati deljenje ćelija i rast kako bi se kultura usmjerila u koren, Humična kiselina može se koristiti kao prirodni prah za ukrštanje, također se može koristiti za obrađivanje semena i korištenje dip korena.

2, u velikoj mjeri može poboljšati sadržaj šećera u usevu, tako da usevi sa protivotužnom sposobnošću sprečavaju rotaciju, korijensku gnilobu, smanjuju štetočine i bolesti, smanjuju jačinu otvaranja krvnog lista krvnog lista, Humic Acid smanjuje transpiraciju listića, tako da vodno tijelo poboljšati situaciju, je prirodno jak agent za otpor na sušu.

3, poboljšati strukturu tla, promovisati formiranje agregatne strukture tla, ubrzati razgradnju konverzije organske materije, posebno za dugotrajnu pojedinačnu upotrebu hemijskih đubriva, popravku Humic Acid mašine, obradivo zemljište uzrokovano značajnim efektom poboljšanja tla.

4, neutrališu pH tla, usaglašavaju PH vrednosti zemljišta, Humic Acid povećavaju elemente u tragovima od korena do listova ili drugih delova operacije broja ubrzanog metabolizma apsorpcije primarnog proizvoda, čime se poboljšava kvalitet poljoprivrednih proizvoda .

1, briket za vezivanje. Dodajte malu količinu dobrog zrna, Humic Acid dobru površinsku distribuciju, tako da briket ima dovoljno toplih i hladnih čvrstoća i stabilnosti.

2, keramički aditivi. Može poboljšati keramičku čvrstoću od oko 80%, indeks plastičnosti od 40% ili više, može povećati blato, protok gustine gustoće od više od 50%, je dobar gelant, Humic Acid za poboljšanje zelenog tijela plavog cvijeća i njegovih apsorpcioni kapacitet glazure

3, pomagala za bušenje ulja. Može poboljšati podmazivanje zida, Humićna kiselina efekat učvršćivanja snimanja je značajan.

4, mogu se koristiti kao hrana, medicinski aditivi, deterdženti kotla i stabilizator kvaliteta vode.

Huminska kiselina je mešavina prirodnih organskih makromolekulskih jedinjenja. Široko prisutan u prirodi, odnos huminske kiseline u tlu je najveći, humna kiselina u tijelima je fizičkohemijska heterogena kompleksna mješavina molekulske mase je polidisperse, mješavina je prirodna, humana kiselina visoke molekulske težine, žute do crne, amorfne, koloidne, masnog i aromatičnog organskog polielektrolita, ne može koristiti jedinstvenu hemijsku strukturu.

1, čitav proces zelene hrane, sistem kontrole kvaliteta, cijeli je dostigao EU, SAD, Japan i druge razvijene zemlje, standarde kvaliteta hrane i sigurnosti, bio je u međunarodnim standardima, ali kako proizvoditi zeleni i sigurni hrana, osnovni problem leži u tome kako da se prevaziđe i da se spreči problem zagađenja zemljišta. Sa perspektive đubrenja, moramo se pridržavati kombinacije organskih i neorganskih đubriva, Humična kiselina je upotreba humih kiselinih đubriva jedini izbor, humani kiselina i đubrivo mogu se kombinirati kako bi se postigao 1 +1> 2 integrirani efekat.

2, veliki broj studija pokazao je da je huminska kiselina prijatelj neorganskih đubriva, azotno đubrivo je sredstvo za sporo oslobađanje i stabilizator, Sinergist Humic Acid fosfatnog đubriva, sredstvo za zaštitu od kalijuma, je element traga regulatora i helatnog agensa, Kisel ima značajan sinergistički efekat na đubrivo, svetsko đubrivo u Everestu.

3, budući pravac razvoja humih kiselina đubriva su: inteligentna, Humic Acid profesionalna, kompozitna, dugotrajna, granularna i regionalna mršavljenja.

Može se videti da je razvoj i primena đubriva u humani kiselini velika perspektiva. Samo se može koristiti huminska kiselina za ostvarivanje zelenila poljoprivrednih đubriva u cilju promovisanja i promocije proizvodnje i razvoja zelenih poljoprivrednih proizvoda.


Contact Us

Dodaj: C1008 Xinyidai International, 7 Xixie ceste, Xi'an Kina 710065

Tel: 86-29-63652300

E-mail: info@agronaturetech.com

Web: www.agronaturetech.com

© Xi'an Naturetech co, Ltd