Xi'an Naturetech co, Ltd
call us on: +86-29-63652300
Dom > Novosti > Sadržaj

Humidna kiselina isparavanje vode

Xi'an Naturetech co, Ltd | Updated: Sep 22, 2017

Ako je tlo samo mali pesak i voda, onda se pesak lako raspada. Humijska kiselina je lepak koji ne raspada peskom. Ako se voda ubrizga u pesak, Humična kiselina ili temperatura se povećava, voda se brzo isparava; ili će voda brzo zaustaviti. Međutim, ako se huminska kiselina dodaju u pesak i vodu, isparavanje vode se s jedne strane smanjuje, s druge strane smanjuje gubitak vlage, posebno molekula vode koji su duboko kompatibilni sa humanom kiselinom. Ako se iste količine mešavine peska i humke kiseline, Humic Acid smeša ne može apsorbovati više vode, a voda nije lako izgubiti. Huminska kiselina može učiniti da tlo stvori određenu podršku, podržava rast usjeva. Dakle, huminska kiselina je sredstvo za zadržavanje vode u tlu.

Huminska kiselina ima snažnu sposobnost heliranja da helatira gotovo sve hranljive sastojke potrebne za rast biljaka. Na primjer, u zemljištu je mnogo karbonatnih jona. Kalcijum joni potrebni za rast biljaka lako se privlače karbonatnim jonima. Formiranje kalcijum karbonata, humana kiselina ali ako postoji situacija sa humanom kiselinom nije isto, Humic Acid huminska kiselina će biti čvrsto zaključani ioni kalcijuma kako bi se to sprečilo i karbonatni joni u kontakt, tako da kalcijumovi joni neće biti fiksirani, slobodni kalcijumovi joni će biti apsorpcija biljaka, povećati potrebni kalcijum za rast biljke. Slično tome, postoje i drugi hranljivi sastojci, kao što je cink iz magnezijuma.

Poslednjih godina, prekomerna upotreba đubriva u poljoprivrednim zemljištima, tla nije acidifikacija je zasipanje. Kiselina koja se oslanja na alkale da bi se neutralisala, alkali da se oslanjaju na kiselinu na uslove. U hemijskim eksperimentima postoji klasa supstanci pod nazivom "pH pufer", humana kiselina bafera i priroda kiseline i priroda baze. Kada je kiselina dodata u pufer, pufer da igra sopstvenu alkalnu, i uticaj kiseline, tako da stepen zakisljenja postaje veoma spor. Humijska kiselina je takav bafer. U stvari, supstance humokove kiseline u kiselom tlu imaju dobre performanse, Humic Acid ključ je u tome što može heli toksične aluminijumske ione. Eksperimentalni podaci pokazuju da se kiselinski sadržaj aluminijuma viška, humana kiselina može zamotati u jonima od aluminijuma, tako da je kontaktom sa aluminijumom i biljkama, Humičnom kiselinom iz istog razloga postoje i teški metali kao što su olovo i kadmijum, humska kiselina, tako da je njegova jedinstvena priroda Postati antidot tla.


Contact Us

Dodaj: C1008 Xinyidai International, 7 Xixie ceste, Xi'an Kina 710065

Tel: 86-29-63652300

E-mail: info@agronaturetech.com

Web: www.agronaturetech.com

© Xi'an Naturetech co, Ltd