Xi'an Naturetech co, Ltd
call us on: +86-29-63652300
Dom > Novosti > Sadržaj

Kako primijeniti organski đubriva

Xi'an Naturetech co, Ltd | Updated: May 11, 2018


blob.png

Biološko organsko đubrivo se široko primenjuje u svetu, pri čemu neke zemlje primjenjuju 45% ~ 60% i Ameriku 50%. Količina primjene organskog đubriva u Kini čini samo 25% ukupne količine primjene đubriva, od čega se u fabrici proizvodi samo 1% ~ 2%. Trenutno je ukupan broj preduzeća za bio-đubrivo veći od 850, a godišnja proizvodnja je oko 8,5 miliona tona. Poslednjih godina tržište bioloških organskih đubriva u Kini će porasti sa stopom od 5% godišnje, igrajući važnu ulogu u poljoprivrednoj proizvodnji i promovisanju razvoja poljoprivrede.

blob.png

Kako koristiti organsko đubrivo


1) Dodajte organsko đubrivo, smanjite đubrivo

Sveobuhvatne hranljive materije potrebne za rast usjeva: sadržaj hranjivih sastojaka đubriva je visok, efekat đubriva je brz, ali trajanje kratkih pojedinačnih hranjivih sastojaka, organsko đubrivo, naprotiv, smeša organskog đubriva i hemijskih đubriva može se dopuniti, ispuniti potrebe hranjivih useva za sezonu sa.


2) konzervirati hranljive materije, smanjiti gubitke i poboljšati absorpciju hranljivih materija

Rastvorljivost hemijskog đubriva je velika, što dovodi do visokog osmotskog pritiska na tlu nakon primene, što utiče na apsorpciju hranljivih materija i vode i povećava šanse za gubitak nutrijenata. Ako se kombinuje sa organskim đubrivom, može prevazići ovaj nedostatak i promovisati apsorpciju hranljivih materija i vode.


3) Efektivno prilagođavanje tla i poboljšanje strukture tla.

Alkalne zemlje imaju jedno kiselo hemijsko đubrivo. Nakon apsorpcije amonijuma biljka, preostala kiselina se kombinuje sa kiselinom koju proizvode vodonikovi joni u tlu, što može dovesti do povećanja kiselosti i pogoršanja tla. Ako se kombinuje sa organskim đubrivom, može poboljšati tampon kapaciteta tla, efikasno prilagođavati pH vrednost, tako da se kiselost zemljišta neće povećati.


4) Ubrzati stvaranje agregata tla i poboljšati fizičko-hemijske osobine zemljišta.

Organski - neorganski agregat je važan indeks fertiliteta zemljišta njegov sadržaj, to je bolje što su fizičke osobine tla, zemljište plodno, očuvanje tla, voda, sposobnost đubriva jača, što je bolji učinak ventilacije, što je pogodnije za rast korijena usjeva.

Contact Us

Dodaj: C1008 Xinyidai International, 7 Xixie ceste, Xi'an Kina 710065

Tel: 86-29-63652300

E-mail: info@agronaturetech.com

Web: www.agronaturetech.com

© Xi'an Naturetech co, Ltd