Xi'an Naturetech co, Ltd
call us on: +86-29-63652300
Dom > Novosti > Sadržaj

Efekti i razlike humijske kiseline, žute humke kiseline i aminokiseline.

Xi'an Naturetech co, Ltd | Updated: May 23, 2018

1. Humijska kiselina


Huminska kiselina je ostaci biljaka i životinja, uglavnom kroz mikrobiološko raspadanje i transformaciju biljnih ostataka, kao i niz složenih hemijskih reakcija, formirajući organsku materiju. Od mikro perspektive, sastoji se od aromatičnih i raznih funkcionalnih grupa organskog polimera, uglavnom je sastavljen od ugljenika, vodonika, kiseonika, azota i sumpornih elemenata, vrsta vrsta fenolnih aromatičnih jedinjenja polikondenzata i jedinjenja azota. Njegova funkcija je dobra fiziološka aktivnost i apsorpcija, složenost, razmena i tako dalje. Rasprostranjen je u ugljeničnom stanju, životinjskom otpadu, organskom đubrivu, zemljištu, sedimentima vode, životinjskim i biljnim ostacima.

Vidimo crno tlo, zbog svog sadržaja humane kiseline, uglja na niskom nivou, kao što su ugljenik, lignit, sadržaj taloga humusne kiseline u najvišem (30% 80%), zatim sadržaj organskog komposta je 5% - 20 %. Svaka veštačka oksidacija, kao što je tretman vazduha, ozona ili azotne kiseline, može formirati regeneracionu huminu kiselinu.

Prema rastvorljivosti i klasifikaciji boja u rastvoru, može se podijeliti u tri grupe: prvo, dio koji je rastvorljiv u acetonu ili etanolu naziva se smeđa rotirajuća kiselina; Drugo, nerastvorljiv u acetonu naziva se crna gniloba; Treće, deo koji je rastvorljiv u vodi ili razrijeđena kiselina naziva se žuta gniloba.

Koristi se za poljoprivredu kao nutritivni aditivi, koren i aditivi za đubrenje đubriva, sredstva za održavanje tla, regulator rasta biljaka, folijarno jedinjenje đubriva, anti-hladno sredstvo, agens za otpornost na sušu, složeni sinergist đubriva itd. sa azotom i fosforom, ima funkciju povećanja efikasnosti, poboljšanja tla, stimulacije rasta usjeva i poboljšanja kvaliteta poljoprivrednih proizvoda. Utvrđeno je da magnezijum humat, cink humat, huminska kiselina i urea imaju dobar efekat u dopunjavanju nedostatka tla magnezijuma, nedostatka cinka i nedostatka gvožđa u voćarskim drvetu. Kombinacija humane kiseline i herbicida, atrazina i drugih pesticida može poboljšati efikasnost i sprečiti detoksikaciju. Natrijum humat je efikasan za lečenje gljiva jabuka.


2. Fulvic kiselina


Široko osećanje je regulator rasta biljaka, može se promovisati rast biljaka posebno adekvatna kontrola lista listova stomatalna otvorenost, smanjenje transpiracije, od suše ima značajan efekat, može poboljšati sposobnost umetnosti, povećati proizvodnju i poboljšati kvalitet, glavni predmet primjene za pšenicu , kukuruz, slatki krompir, kukuruz, pirinač, pahuljice, kikiriki, uljana repica, duvan, svilenkasta, dinje i voće, povrće itd .; Može se mešati sa nekim alkalnim pesticidom, a često sinergijski efekat.


3. Amino kiseline


Amino kiseline imaju tri uloge u rastu biljaka: prvo, dodatni izvor ishrane organskog azota; Drugo, kelatni agent metalnih jona. Amino kiseline imaju funkciju kelirajućeg metala jona, lako se biljka u potrebnoj količini elemenata i elemenata (kalcijum magnezijum željeznog manganskog bakra cink bakra molibden bora, itd.) U biljku koja nosi tijelo, poboljšava korištenje biljke za razne hranljive materije; Treće, preparat koji promoviše enzim. Amino kiseline su promoteri i katalizatori za sintezu enzima u biljkama, koji igraju važnu ulogu u metabolizmu biljaka. Međutim, aminokiseline lako se asimilišu / razgrađuju bakterijama u tlu, tako da se ne koriste kao osnovno đubrivo u tlu. Umjesto toga, napravljen je u površinskom đubrivu, koji se prskanjem na listovima omogućavaju biljkama da apsorbuju amino kiseline i druge elemente direktno kroz lišće.

Contact Us

Dodaj: C1008 Xinyidai International, 7 Xixie ceste, Xi'an Kina 710065

Tel: 86-29-63652300

E-mail: info@agronaturetech.com

Web: www.agronaturetech.com

© Xi'an Naturetech co, Ltd