Xi'an Naturetech co, Ltd
call us on: +86-29-63652300
Dom > Novosti > Sadržaj

Uloga zagađujućih agensa u đubrivima

Xi'an Naturetech co, Ltd | Updated: Aug 17, 2017

U normalnim okolišnim uslovima, teški metali u tlu se adsorbuju na čvrstoj površini zemlje i ostanu u sloju oranja zemljišta zbog agregacije teških metala u tlu. Stoga, primjena agensa za keliranje teških metala u zemljište može poboljšati aktivnost i bioraspoloživost teških metala u tlu, što olakšava protok i apsorbira.

Uloga helatnih agensa u đubriva je zaštita metalnih katjona u elementima u tragovima od jakih negativnih jona zarobljenih u tlu da bi se proizvele nekompatibilne soli koje su fiksirane. Tada bi najbolji kelatni agens trebalo da bude bolji pH tla za prilagođavanje proizvodu, a ne brza degradacija proizvoda nije negativna, samo da bi bila povezana sa tehničkom podrškom. Jednostavna kelacija, pojedinci ne zagovaraju. Prednost IDHA je zaštita jona elemenata u tragovima, a nedostatak je povećanje molekulskog volumena. Naravno, razlika nije samo ovde, kao što je ne-IDHA, molekularni volumen je mali za apsorpciju, ali je i teško garantovati stabilnost, lako se koristi u izvedbi ili neuspjehu. Dakle, prilikom izrade određenih proizvoda mora postojati specifična podrška. Neuplivajuća tehnologija je, u stvari, teža. Tehničko osoblje SOTOUS-a u uvođenju svojih proizvoda se odnosilo na tehnologiju za izdavanje listova, a to su njihovi proizvodi koji ne varaju, gdje su prednosti. Ja samo dodam IDHHA tehnologiji, a ne da je odbijem. Originalni proizvodi elementa u tragovima su ne-helatirajući, ali jednostavno nisu neporaženi ne-varanje, u ovom kontekstu, IDHA tehnologija je postala, sa stanovišta gledišta, u prvoj aplikaciji više prednosti.

Prskanje listića i tlo u telu IDHA nisu iste, IDHA se ne koristi na površini prskanja, ali u efikasnosti apsorpcije ograničene, putem iste tehnologije može se rešiti. Ali ako nema odgovarajuće tehnologije IDHA proizvoda, žvakanje u upotrebi lišća, efikasnost će sigurno biti pogođena u Evropi, tehnologija IDHHA kelenja većinom je zamenjena EDTA. Ne samo u oblasti poljoprivrednih kultura. Bayer na globalnom farmaceutskom i industrijskom tržištu promovisati IDHA helijumske elemente u tragovima, šire primjene. IDHA sa tehničkog nivoa, folijarna primena i primena tla nisu nikakav problem, ADB Adamova Kate govori IDHA koja se uglavnom koristi u listovima, a glavno značenje je da je efekat prskanja listova brži i efikasniji. HBED je specijalno razvijen za primenu ekstremnih prekomernih tla sa pH nad 10, preporučenom primjenom zemljišta, rješavanje problema visokogaličnih uslova zemljišta ne može apsorbirati trag problema na sjeverozapadu Kine, tržištu Sichuan ...

HBED je razvijen za ekstremne alkalne tlo. Na sjeverozapadnom tlu, primjena EDTA helatnih elemenata se ne apsorbuje.

111.jpg


Contact Us

Dodaj: C1008 Xinyidai International, 7 Xixie ceste, Xi'an Kina 710065

Tel: 86-29-63652300

E-mail: info@agronaturetech.com

Web: www.agronaturetech.com

© Xi'an Naturetech co, Ltd