Xi'an Naturetech co, Ltd
call us on: +86-29-63652300
Dom > Novosti > Sadržaj

EDTA Chelates Uloga

Xi'an Naturetech co, Ltd | Updated: Jun 20, 2017

EDTA helati Sila kelacije predstavlja vezujuću jačinu helatnog agensa i metalnog jona, a vrednost keliranja predstavlja količinu helatnog agensa koji helatira metalne jone.

Neki ljudi u stvarnoj formuli će se suočiti sa dodavanjem helatnog agensa, ili će doći do pojave skaliranja, neće se brinuti o žvačkoj sili, EDTA Helati i metalni joni se ne mogu efikasno kombinovati, stvarna količina helatnog agensa nije u mesto, što je rezultiralo fenomenom skaliranja

Efektivno za sprečavanje pojave skaliranja postoje na dva načina, jedna je inicijalna inhibicija formiranja skale, jedna je efikasno nakon uklanjanja skale. Ova dva metoda odgovaraju ulogi helatnih disperzanti i helatnih agensa, respektivno.

Disperzant kelata ima veliku molekulsku težinu, koja može efikasno inhibirati male čestice CaCO3, MgCO3 da bi se formirale velike čestice skale, ali sila vezivanja jona na metalu je slaba, EDTA Chelates takvi proizvodi su uglavnom estri fosforne kiseline, PAA, kopi-propilenski kopolimer; chelate Uloga smeše i metala jona su snažno kombinovane, mogu efikasno ukloniti depozit na površini skale podloge, kao što su naša zajednička EDTA, DTPA, HEDTA i tako dalje.

Jednostavno, kelatni agens je sredstvo za uklanjanje kamenca, EDTA Chelates chelating dispersant je inhibitor skale, ako se dva sa upotrebom, dopunjuju jedna s drugom.

Za čišćenje materijala, odluka o čišćenju efekta je uglavnom četiri aspekta: 1, temperatura; 2, mehanička sila; 2, surfaktant; 4, kelatni agens, prva dva ne treba ponavljati, svi imamo duboko iskustvo, Za surfaktant, svi znamo da je njegova uloga emulgovati ulje materijal, EDTA Chelates, tako da se rastvori u vodi, kako bi se postigao učinak čišćenja.

Međutim, ako postoji metalni jon u masnoj supstanci, to je metalna veza na površini podloge, a surfaktant ne može da prekine vezu. EDTA Chelates Zbog toga, u konvencionalnom postupku povećavamo količinu površinskog sredstva i povećavamo temperaturu i mehaničku silu. Da bi se postigao efekat čišćenja, ali kelatni agens može biti dobra kombinacija ovih jona metala, tako da se uklanja iz ulja , tako da možete smanjiti količinu surfaktanta u prostoriji niske potrošnje energije.

Često se koriste agenti za keliranje, uključujući deterdžente, EDTA Chelates elemente poljoprivrednih hraniva, industrijska sredstva za čišćenje, papir i fotografske industrije. Elementi tragova u poljoprivrednim aplikacijama mogu se modificirati u tkivu i minimizirati nedostatke hranljivih materija, EDTA Chelates čime se povećava prinos i efikasnost. Poznati standard EDTA je kompleks koji održava gvožđe i druge elemente u tragovima u rješenju i stoga se često koristi u agronomskim uslovima gdje je moguće značajno smanjiti prinose usjeva zbog gvožđa i drugih elemenata u tragovima.

Međutim, dugoročna upotreba EDTA proizvoda je sve više vredna pažnje. Tradicionalni agensi za keliranje kao što su EDTA ili DTPA teško je biti biorazgradiv i uglavnom se akumuliraju u okolini i otkriveni su u procesima reka i jezera, tla i vode. EDTA Chelates Zbog toga je nedavno razvijen novi biodegradabilni helatator IDHA.

U poređenju sa konvencionalnim helatizacionim disperzantom, imidozuksinska kiselina koja ima efekat zelene kelatizacije ima dobar efekat u heliaciji kalcijumovih jona i bakarnih jona. Sinteza iminodisukcinske kiseline u procesu beljenja tkanine od pamuka / platna, može efikasno helatirati jone metala, poboljšati strukturu efekta kose i čvrstoće ①.


Contact Us

Dodaj: C1008 Xinyidai International, 7 Xixie ceste, Xi'an Kina 710065

Tel: 86-29-63652300

E-mail: info@agronaturetech.com

Web: www.agronaturetech.com

© Xi'an Naturetech co, Ltd