Xi'an Naturetech co, Ltd
call us on: +86-29-63652300
Dom > Novosti > Sadržaj

Amino kiselina Uloga

Xi'an Naturetech co, Ltd | Updated: Sep 04, 2017

1, digestiju i apsorpciju proteina u telu kroz aminokiselinu da se završi: kao telo prvih nutritivnih elemenata proteina, njegova uloga u ishrani hrane je očigledna, ali se ne može direktno koristiti u ljudskom telu, i koristi se tako što postaje mali molekul amino kiselina.

2, efekat ravnoteže azota: Kada dnevna ishrana proteina i količina odgovarajućeg, unos azota iz fekalije, urina i kožnih emisija azota jednak, poznat kao ukupna ravnoteža azota. U stvari su proteini i aminokiseline između kontinualne sinteze i raspadanja ravnoteže između. Normalni dnevni unos proteina treba zadržati u određenom opsegu, iznenada povećati ili smanjiti količinu unosa hrane, telo i dalje može regulisati metabolizam proteina kako bi se održao ravnoteža azota. Jelo previše proteina, izvan tela da bi se prilagodila sposobnost balansiranja mehanizma, uništiće se. Ne jesti proteine, proteini tela su još uvijek raspadanja, nastavljeni negativni balans azota, ako ne i blagovremeno preduzimaju mere za ispravljanje, na kraju će dovesti do smrti antitela.

3, u šećer ili mast: katabolizam aminokiselina proizveden a-keto kiselinom, sa različitim karakteristikama, metabolizmom šećera ili lipida za metabolizam. a-keto kiselina se može sintetizovati u nove aminokiseline, ili pretvoriti u šećer ili mast ili u tricarboksilnu kiselinu da oksidira u CO2 i H2O i oslobodi energiju.

4, uključeni u sastav enzima, hormona, nekih vitamina: hemijska priroda enzima je protein (molekuli amino kiselina), kao što su amilaza, pepsin, holinesteraza, karbonska anhidraza, transaminaza i tako dalje. Sastav hromona koji sadrži azot je protein ili njegov derivat, kao što je hormon rasta, hormon stimulišući štitaste žlezde, adrenalin, insulin, promovisanje intestinalnog hormona i slično. Neki vitamini se konvertuju aminokiselinama ili u kombinaciji sa proteinima. Enzimi, hormoni, vitamini u regulaciji fiziološke funkcije, katalitički metabolizam igra veoma važnu ulogu.

5, potrebama tela esencijalnih aminokiselina: zahtjevi za odrasle esencijalne aminokiseline od oko 20% potreba proteina, - 37%.


Contact Us

Dodaj: C1008 Xinyidai International, 7 Xixie ceste, Xi'an Kina 710065

Tel: 86-29-63652300

E-mail: info@agronaturetech.com

Web: www.agronaturetech.com

© Xi'an Naturetech co, Ltd