Xi'an Naturetech co, Ltd
call us on: +86-29-63652300
Dom > Novosti > Sadržaj

Aminokiseline Fizičke i hemijske osobine

Xi'an Naturetech co, Ltd | Updated: Sep 05, 2017

Amino kiseline su osnovne komponente klase organskih jedinjenja koja sadrže amino i karboksilne grupe. U širem smislu, organsko jedinjenje koje sadrži alkalnu aminokiselinu koja sadrži kiselu karboksilnu grupu, ali opća aminokiselina, je strukturna jedinica koja čini protein.

Amino kiseline su osnovne supstance koje čine protein neophodan za ishranu životinja. Organska jedinjenja koja sadrže alkalne aminokiseline i kisele karboksilne grupe. Amino grupa je alfa-amino na alfa ugljeniku. Aminove kiseline koje čine proteine ​​uglavnom su alfa-aminokiseline.

Amino kiseline mogu da igraju sledeće uloge u organizmu kroz metabolizam: da postanu kiseline, hormoni, antitela, kreatin, itd. Pređite na ugljene hidrate i masti; On oksidiše ugljen-dioksid i vodu i ureu, proizvodnju energije.

Fizičke i hemijske osobine

Aminokiseline kao bezbojne, više od 200 ℃, tačka topljenja od prosječno mnogo veće tačke topljenja organskih jedinjenja. Alpha-amino kiselina ima četiri različita ukusa kiseline, slatke, gorke i sveže. Monosodijum glutamat i glicin su najčešće korišćene arome. Amino prolaz je uglavnom nerastvoran u vodi, kiselom rastvoru i alkalnom rastvoru, koji nije rastvorljiv ili rastvorljiv u organskim rastvaračima kao što je etanol ili etar. Amino kiseline u rastvorljivosti vode razlike su veoma velike, kao što je minimalni rastvorljivost tirozina, 25 ℃, tirozin je rastvoren samo 0.045 g vode od 100 g, ali u toplom rastvaraču rastvorljivost tirozina je veća. Lizin i speramat su često prisutni u obliku hlorovodonične kiseline, jer su visoko rastvorljivi u vodi i teško se kristaliziraju zbog delikvence.

(1) boja i boja raznih uobičajenih aminokiselina lako su bezbojni kristali, a kristalni oblik varira sa strukturom amino kiselina. Na primer, l-monoglutaminska kiselina je tetragon, a D monoglutaminska kiselina je dijamantski oblik.

(2) kristalizacija aminokiselina visoke tačke topljenja, tačka topljenja je uobičajeno 200 ~ 200 ℃, mnogo aminokiselina na ili blizu tačke topljenja razdvaja se na amin i CO2.

(3) većina aminokiselina rastvorljivosti su rastvorljive u vodi. Rastvorljivost različitih amino kiselina u vodi je različita, kao što su lizin, arginin i rastvorljivost prolina. Rastvorljivost tirozina, cisteina i histidina je vrlo mala. Sve vrste amino kiselina su rastvorljive u jakim bazama i jakim kiselinama. Ali aminokiseline su nerastvorne ili slabo rastvorljive u etanolu.

(4) aminokiseline ukusa i njihovi derivati ​​imaju određeni ukus, kao što su kiseli, slatki, gorki itd. Aroma ove vrste odnosi se na vrstu aminokiseline i trodimenzionalne strukture. Uopšteno govoreći, aminokiselina d-tipa ima sladak ukus, a njen slatki intenzitet je veći od odgovarajuće L 1 aminokiseline.

(5) osobine ultravioletne apsorpcije različitih zajedničkih aminokiselina nemaju kapacitet da upijaju vidljivo svetlo. Ali tirozin, triptofan i fenilalanin imaju očiglednu fotojsorpciju u ultraljubičastom regionu. Većina proteina sadrži ove tri aminokiseline, posebno tirozin. Prema tome, sadržaj proteina može se kvantitativno detektovati pomoću apsorpcije uv, karakteristične za talasnu dužinu od 280hm.

Važna optička svojstva aminokiselina je apsorpcija svetlosti. 20 vrsta Pr-AA su bile apsorpcije svetlosti u vidljivoj u ultraljubičastom području (<220 nm)="" koje="" imaju="" apsorpciju="" svetlosti="" u="" ultraljubičastom="" području="" (u="" blizini="" ultraljubičastog="" opsega)="" (220="" nm="" do="" 300="" nm)="" samo="" tri="" aa="" sposobnosti="" apsorpcije="" svetlosti,="" tri="" vrste="" aminokiselina="" su="" fenilalanin,="" tirozin="" i="" triptofan,="" jer="" su="" r="" osnova="" koja="" sadrži="" sisteme="" dvostrukih="" veza="" konjugovanih="" benzenskim=""> Stiren akrilni AA maksimalna apsorpcija svetlosti na 259 nm, sirevi AA na 278 nm, boja AA na 279 nm, proteini uglavnom sadrže tri vrste ostataka AA, tako da njegova maksimalna apsorpcija na oko 280 nm talasne dužine svjetlosti može koristiti spektrofotometrijsku metodu pogodno za određivanje sadržaja proteina. Osnova spektrofotometrijskog određivanja sadržaja proteina je zakon lambert-piva. Apsorbancija rastvora proteina na 280nm je proporcionalna njegovoj koncentraciji.


Contact Us

Dodaj: C1008 Xinyidai International, 7 Xixie ceste, Xi'an Kina 710065

Tel: 86-29-63652300

E-mail: info@agronaturetech.com

Web: www.agronaturetech.com

© Xi'an Naturetech co, Ltd