Xi'an Naturetech co, Ltd
call us on: +86-29-63652300
Dom > Novosti > Sadržaj

Priprema aminokisline

Xi'an Naturetech co, Ltd | Updated: Oct 09, 2017

Amino kiselina je jedinjenje u kojem je atom vodonika na karbonilnoj grupi karboksilne kiseline supstituisan sa amino grupom, a molekul amino kiseline sadrži i amino grupu i karboksilnu grupu. Slično hidroksi kiselini, aminokiseline se mogu podeliti na α-β-, γ -... w-aminokiseline prema različitim pozicijama amino grupa na ugljeničnom lancu, ali aminokiseline dobijene hidrolizom proteini su i α-aminokiseline. Postoji samo dvadesetak vrsta, to su osnovne jedinice koje čine protein.

Amino kiseline su osnovne supstance koje čine protein neophodan za ishranu životinja. Je organsko jedinjenje koje sadrži baznu amino grupu i kiselu karboksilnu grupu. Amino grupa je α-amino kiselina vezana za α-ugljenik. Većina amino kiselina koja čine protein su α-aminokiseline.

Amino kiseline u ljudskom tijelu kroz metabolizam mogu imati sljedeće efekte: ① proteina sintetičkog tkiva; ② u kiselinu, hormone, antitela, kreatin i druge amonijačne supstance; ③ u ugljene hidrate i masti; ④ oksidacija ugljen-dioksida i vode i ureje, stvaraju energiju

Amino kiseline za bezbojno tijelo, tačka topljenja od više od 200 ℃, viša od prosječne tačke taljenja organskih jedinjenja. α-aminokiselinska kiselina, slatka, gorka, sveža 4 različita ukusa. Glutaminska kiselina monosodijumova so i glicin najveća je količina začina za ukus. Amino prolaz je uglavnom rastvorljiv u vodi, kiselom rastvoru i alkalnom rastvoru, nerastvoran ili slabo rastvorljiv u etanolu ili etru i drugim organskim rastvaračima. Rastvorljivost aminokiselina u vodi je veoma različita. Na primer, rastvorljivost tirozina je najmanja. Na 25 ℃, tirozin se rastvara samo 0,045 g u 100 g vode, ali rastvorljivost tirozina u peškiru sa toplom vodom je velika. Lizin i arginin često postoje u obliku hidrohlorida, jer su lako rastvorljivi u vodi, zbog delikvence i teško stvaraju kristale.

(1) boje i boje Raznovrsne zajedničke aminokiseline lako postaju bezbojni kristali, kristalni oblik zbog strukture aminokiselina varira. Kao što je L-glutaminska kiselina za cilindrični kristal sa četiri kolone, D-glutaminska kiselina bila je dijamantski kristal.

(2) kristalizacija aminokiselina topljenja tačke topljenja je visoka, generalno 200 ~ 300 ℃, mnoge aminokiseline na ili blizu tačke topljenja razređuju se na amin i CO2.

(3) rastvorljivost Većina aminokiselina može se rastvoriti u vodi. Rastvorljivost različitih aminokiselina u vodi je različita, kao što su lizin, arginin, rastvor prolina je veći, tirozin, cistein, rastvor histidina je vrlo mali. Razne amino kiseline mogu se rastvoriti u jakim alkalijama i jakoj kiselini. Ali aminokiseline su nerastvorne ili slabo rastvorljive u etanolu.

(4) ukus aminokiselina i njihovih derivata imaju izvesni osećaj ukusa, kao što su kiselina, slatka, gorka i tako dalje. Okus vrste i vrsta amino kiselina, trodimenzionalna struktura. Iz trodimenzionalne strukture, uopće, aminokiseline D-tipa su slatke, slatkost viših od odgovarajućih aminokiselina L-tipa.

(5) UV absorpcijske karakteristike raznih zajedničkih aminokiselina na vidljivom svetlu nisu apsorpcioni kapacitet. Ali tirozin, triptofan i fenilalanin u ultraljubičnom regionu imaju očigledan fenomen apsorpcije svetlosti. Većina proteina sadrži ove tri aminokiseline, posebno tirozin. Prema tome, sadržaj proteina može se kvantitativno detektovati korišćenjem karakteristika UV absorpcije na talasnoj dužini od 280 hm.

Priprema aminokiselina

sinteza

Većina aminokiselina koji čine protein su biokemijski sintetizovani putem Embden-Meyerhof-a sa intermedijerom limunske kiseline. Izuzetak je aromatična aminokiselina, histidin, prethodna biosinteza sa pentoznom fosfatom pentozom intermedijernim eritro-4-fosfatom, koji se sintetizuje ATP sa riboznim pirofosfatom fosforne kiseline. Mikrobi i biljke mogu sintetizovati sve aminokiseline u organizmu, životinje imaju deo aminokiseline ne mogu se sintetizovati in vivo (esencijalne aminokiseline). Esencijalne aminokiseline uglavnom se metabolišu ugljenim hidratima, a više od 14 enzima je neophodno za biosintezu, neesencijalnu sintezu amino kiselina višestepenoj reakciji (6 stepeni ili više), a sinteza esencijalnih aminokiselina zahteva više, oko 60 vrsta uključenih enzima. Biosintetske aminokiseline, pored sinteze proteina kao sirovine, ali i alkaloida, lignina i drugih sintetičkih. Sa druge strane, aminokiselina se razgradjuje u živom telu usled stvaranja keto kiseline aminskim pomeranjem ili oksidacijom, ili se razblaži dekarboksilacijom u amin


Contact Us

Dodaj: C1008 Xinyidai International, 7 Xixie ceste, Xi'an Kina 710065

Tel: 86-29-63652300

E-mail: info@agronaturetech.com

Web: www.agronaturetech.com

Copyright © Xi'an Naturetech co, Ltd