Xi'an Naturetech co, Ltd
call us on: +86-29-63652300
Dom > Novosti > Sadržaj

Aminokiselina ishrana

Xi'an Naturetech co, Ltd | Updated: Sep 25, 2017

Amino kiselinska akcija

1, digestiju i apsorpciju proteina u telu ostvaruju aminokiseline: kao prvi elementi ishrane proteina u telu i njegova uloga u ishrani hrane je očigledan, ali se ne može direktno koristiti u ljudskom tijelu, već kroz male molekule u aminokiselinu nakon upotrebe.

2. Balans dušika: kad je kvalitet i količina proteina u dnevnoj ishrani odgovarajuća, količina azota je jednaka količini azota protjeranog iz đubriva, urina i kože, što se naziva ukupna ravnoteža azota. To je zapravo balans između proteina i aminokiselina koji se stalno sintetizuju i raspadaju. Protein treba držati u određenom opsegu, a telo može regulisati metabolizam proteina kako bi se održao ravnoteža azota. Mehanizam ravnoteže može se uništiti prevelikom količinom prevelikih proteina i izvan sposobnosti tela da se reguliše. Proteina se uopšte ne jede, a protein u tijelu je još uvijek razbijen, a negativni balans azota je neprekidno prisutan. Ako ne preduzmete korektivne mere na vreme, na kraju ćete dovesti do smrti antitela.

3. Pretvaranje u šećer ili mast: katabolizam aminokiselina proizvodi a-ketoacid, koji se metaboliše putem metaboličkih puteva šećera ili masti sa različitim svojstvima. A - ketoacid se može koristiti za sintetizovanje novih aminokiselina ili pretvaranje u šećer ili mast, ili u tricarboksicikličnu oksidaciju kako bi se razgradio u CO2 i H2O i oslobodio energiju.

4, učestvuju u enzimu, hormonu, nekim vitaminima: hemijska priroda enzima je proteina (molekuli amino kiselina), kao što su amilaza, pepsin, holinesteraza, karbonska anhidraza, transaminaza i sl. Komponente hormona koji sadrže azot su proteini ili njihove derivate, kao što su hormon rasta, tirotropni hormon, epinefrin, insulin i enterotropni hormon. Neki vitamini su napravljeni od aminokiselina ili se kombinuju sa proteinima. Enzimi, hormoni i vitamini igraju važnu ulogu u regulisanju fizioloških funkcija i katalitičkog metabolizma.

5. Zahtjevi za esencijalne amino kiseline ljudskog tela: potrebna je količina esencijalnih aminokiselina za odrasle oko 20 procenata potreba proteina, 37 procenata.

Amino kiseline

1. Produžiti život

Ukoliko telo nema probavu proteina kod starijih, sinteza usporava. Uopšteno govoreći, starijim ljudima je potreban veći broj proteina nego mladi, a potražnja za metioninom i lizinom je veća nego kod mladih. Ljudi stariji od 60 godina trebaju konzumirati oko 70 grama proteina dnevno i zahtevaju da protein sadrži neophodne aminokiseline na potpun i odgovarajući način, tako visok kvalitet proteina i produžava život.

2. Amino kiseline se uglavnom koriste za pripremu infuzije složene amino kiseline, kao i terapijske lekove i sintetičke peptidne lekove. Trenutno se kao lek koristi više od sto aminokiselina, uključujući 20 aminokiselina koje čine proteine ​​i više od 100 amino kiselina koje čine ne-protein.

Raznovrsnim aminokiselinskim sastavom sastavnih preparata u savremeni prehrani vene i prehrambenim "elementima" zauzima veoma važan status u terapiji, ishrani, kako bi se održao kritično bolesni bolesnik za spašavanje pacijenata, pozitivna uloga postaje jedna od osnovnih medicinskih sorti u moderna medicina.

Glutaminska kiselina, arginin i asparaginska kiselina, cistin, L-dopa funkcionišu odvojeno tretiranje nekih bolesti kao što su aminokiseline, uglavnom korišćene za lečenje bolesti jetre, gastrointestinalne bolesti, mozga, kardiovaskularnih bolesti, respiratorne bolesti i koriste se za poboljšanje mišića , pedijatrijska ishrana i detoksikacija, itd. Pored toga, derivati ​​aminokiselina pokazali su obećanje u lečenju karcinoma.

Ishrana hrane

Antibodija potrebnog ljudskog unosa hrane kako bi se preživio, kako bi se održala normalna fiziološka, ​​biohemijska, imunološka funkcija i životne aktivnosti kao što su rast, metabolizam u telu posle varenja, apsorpcija, metabolizam, promovisanje rasta i razvoja antitela, mentalno zdravlje, sprečavanje prevencije napona, produženje života integriranog procesa nazivaju se ishrana. Aktivni sastojak u hrani se naziva nutrijent.

Kao sastavni deo ljudskog tela je najosnovniji materijal proteina, lipida, ugljenih hidrata, neorganske soli (naime minerala, uključujući glavne elemente i elemente u tragovima, vitamine, vodu i hranu, takođe su potrebni hranjivi organizmi za ljudsko tijelo. ishrane u organizmu, ali su usko povezani u procesu metabolizma i učestvuju, promovišu i regulišu životne aktivnosti. Telo se povezuje sa spoljnim svetom kroz hranu, održava relativnu konstantu unutrašnjeg okruženja i završava jedinstvo i ravnoteža unutrašnjeg i spoljašnjeg okruženja.


Contact Us

Dodaj: C1008 Xinyidai International, 7 Xixie ceste, Xi'an Kina 710065

Tel: 86-29-63652300

E-mail: info@agronaturetech.com

Web: www.agronaturetech.com

© Xi'an Naturetech co, Ltd